Din kurv

Hvad er matcha?

 

Økologisk matcha af højeste kvalitet til din tradtionelle matcha te

 

Morgendagens ritual

 

Matcha fra Matchaly er blade fra japanske grønteplanter, der vokser i skygge og høstes med håndkraft i et præcist timet tidsrum. Bladene bliver derefter malet til det fineste pulver på stenmøller efter de traditionelle japanske forskrifter.

 

Dette resulterer i den dybe, grønne farve og intense smag, samt de stærke sundhedsgavnlige effekter, der karakteriserer matcha fra Matchaly. 

 

Traditionelt blev matcha brugt i de fineste te ceremonier. I dag nydes den sunde matcha i millioner af hjem verden over.


Ren økologisk matcha til madlavning og matcha te

  

Oprindelse

 

Matchalys matcha dyrkes i Japan, i området Kagoshima, der ligger på den sydlige del af den japanske ø Kyûshû. De lokale landmænds kærlighed til matcha går mange generationer tilbage. Alle processer - fra dyrkning til formaling - er videregivet gennem generationer, hvilket giver Matchalys matcha den enestående smag.

 

  

Høsten

 

Flere uger før høsten, der finder sted i foråret, overdækkes teplanterne med bambusmåtter eller pressenning, hvilket gradvist reducerer den mængde af sollys teplanterne bliver udsat for. Denne proces øger produktionen af klorofyl og aminosyre, der giver Matchalys matcha den karakteristiske grønne farve. Matcha indeholder desuden A- og C-vitaminer, antioxidanter (catechin) og aminosyre (L-Theanin). Det er L-Theanin, der giver matcha den unikke, afdæmpede og cremede smag, som på japansk kaldes "Umami".

 

  

Formalingen 

 

 De friskhøstede teblade dampes og lufttørres, hvorefter de sorteres efter kvalitet. Det er kun de fineste teblade, der anvendes til matcha også kaldet "Tencha". Disse Tencha-blade males på traditionalle stenmøller for at opnå den fine, unikke pulveriserede tekstur, der kendetegner matcha af højeste kvalitet.

  

 

Opbevaring

 

Alle Matchaly produkter leveres i lufttætte emballager, for at holde mest muligt på smagen og farven. Efter åbning bør matcha'en opbevares på køl og i en lufttæt beholder. Fugt og sollys samt andre dufte kan beskadige den rene matcha.

 

  

Prøv vores økologiske premium matcha 

 

Økologisk matcha tilberedes bedst med et traditionelt japansk, bambus piskeris