Din kurv

Påskeæg med Kokos og Matcha

Skrevet af Team Matchaly, den

Påsken er lige rundt om hjørnet, selvom vejrudsigten ikke ligefrem ser ”påske-ligt” ud. Er du på jagt efter den perfekte påskeægs-opskrift, som du kan kaste dig over i påsken? Så er du kommet til det rette sted! :-) Hvis du er vild med kokos og matcha, så er disse grønne æg lige noget for dig. Vi kan ikke få nok af dem her hos Matchaly – men pyt, det er jo kun påske én gang om året ;-)

Du skal bruge

1 dåse              Kondenseret mælk (397g)
250g                 Kokosmel
200g                 Mørk chokolade (vi blandede 55% med 70%)
1 tsk.                 SpisMatchaly

Lidt SpisMatchaly til pynt

Fremgangsmåde

Bland kokosmel med matcha-pulver i en skål – tilsæt herefter kondenseret mælk og bland godt sammen. Blend blandingen godt i en foodprocessor eller med en stavblender, så du får en nogenlunde jævn masse. Jo mere jævn en masse, jo pænere bliver de i overfladen, når de overtrækkes med chokolade. Stil massen på køl i ca. 30 min.

Nu skulle massen gerne have en god temperatur, så du kan forme den til små æg. Når æggene er formet, sættes de i fryseren i min. 30 minutter, så de bliver kølet godt ned.

Sæt nu chokolade over vandbad, og overtræk de nedkøledes æg i chokoladen. Du kan evt. sætte dem på en rist efter de er overtrukket, så de overtrækkes jævnt over det hele. Når alle æg er overtrukket, stilles de på køl indtil chokoladen er størknet. Inden servering drysses lidt matcha henover æggene med en lille sig.

Du skulle gerne få omkring 10-12 æg ud af denne portion. De kan holde sig i flere dage på køl i en lufttæt beholder.

 

Velbekomme og ha' en Matchaly dag ♥

 

Ældre indlæg Nyere indlæg