Din kurv

Koldskål med et twist af Matcha

Skrevet af Team Matchaly, den

Så går vi for alvor koldskåls-sæsonen i møde, og her hos Matchaly drømmer vi om lækker ”grøn” koldskål på varm dansk sommerdag… Giv den traditionelle koldskål et twist, og imponér familien/gæsterne med en grøn én en slagsen. Koldskål + matcha = man går ikke galt i byen ;-) 

Du skal bruge

1 liter koldskål (enten færdiglavet eller hjemmelavet)

Lidt SpisMatchaly til pynt

Til matcha-kammerjunkere skal du bruge:

100g               Mel
25g                 Grahamsmel
1 tsk.               Bagepulver
50g                 Sukker
50g                 Smør (køleskabstemperatur er OK)
1 spsk.             Vaniljesukker
1 stk.                Æg
1 tsk.                SpisMatchaly

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser godt sammen (mel, grahamsmel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og matcha-pulver). Smuldre nu smørret i melblandingen og tilsæt til sidst ægget for at samle dejen. Dejen æltes godt sammen.

Lav/tril nu små kugler (ca. 6g per kugle) og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Du skulle gerne få 40-45 stk. kammerjunkere ud af denne portion. Giv dem alle et lille tryk på midten (med pegefingeren), så de får en ”kammerjunke-form”. 

Kammerjunkerne bages nu i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 17 minutter.

Anret koldskålen med et lille drys matcha-pulver (husk at bruge en sig), og server sammen med matcha-kammajunkere – wupti, så har du lige piftet koldskålen op og givet retten den lækreste grønne twist ;-)

 

Velbekomme og ha' en Matchaly dag ♥

 

Ældre indlæg Nyere indlæg