Så går vi for alvor koldskåls-sæsonen i møde, og her hos Matchaly drømmer vi om lækker ”grøn” koldskål på varm dansk sommerdag… Giv den traditionelle koldskål et twist, og imponér familien/gæsterne med en grøn én en slagsen. Koldskål + matcha = man går ikke galt i byen ;-)
Du skal bruge
1 liter koldskål (enten færdiglavet eller hjemmelavet)
Lidt SpisMatchaly til pynt
Til matcha-kammerjunkere skal du bruge:
100g Mel
25g Grahamsmel
1 tsk. Bagepulver
50g Sukker
50g Smør (køleskabstemperatur er OK)
1 spsk. Vaniljesukker
1 stk. Æg
1 tsk. SpisMatchaly
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser godt sammen (mel, grahamsmel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og matcha-pulver). Smuldre nu smørret i melblandingen og tilsæt til sidst ægget for at samle dejen. Dejen æltes godt sammen.
Lav/tril nu små kugler (ca. 6g per kugle) og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Du skulle gerne få 40-45 stk. kammerjunkere ud af denne portion. Giv dem alle et lille tryk på midten (med pegefingeren), så de får en ”kammerjunke-form”.
Kammerjunkerne bages nu i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 17 minutter.
Anret koldskålen med et lille drys matcha-pulver (husk at bruge en sig), og server sammen med matcha-kammajunkere – wupti, så har du lige piftet koldskålen op og givet retten den lækreste grønne twist ;-)
Velbekomme og ha' en Matchaly dag ♥