Din kurv

Iced Matcha

Skrevet af Team Matchaly, den

For nogle kan det kræve en vis tilvænning at lære at drikke matcha-te. Vi sammenligner det tit med kaffedrikkere, der smager espresso for første gang. Dog skal du ikke betvivle - en iskold matcha kan faktisk være en rigtig god måde at træne dine evner som matcha-drikker. Og hvem kunne ikke bruge en smuk grøn iste til at slukke tørsten med, på en varm dansk sommerdag?

Du skal bruge

200ml               Vand
1g (1/2 tsk.)       DrikMatchaly

Et bambuspiskeris eller mælkeskummer
Evt. en håndfuld isterninger

Fremgangsmåde

Varm 200ml vand op til en temperatur på 70-80 grader, og pisk en helt almindelig kop matcha ved hjælp af et bambuspiskeris (chasen) eller en mælkeskummer. Du kan evt. læse vores detaljerede guides for, hvordan man laver en matcha, henholdsvis vha. et bambuspiskeris og vha. en mælkeskummer

Når matcha’en er færdigpisket, skal du blot vente på, at teen bliver nedkølet – enten ved at stille den i køleskabet, eller hvis du er lidt utålmodig – ved at smide en håndfuld isterninger i glasset. Matcha’en kan med fordel laves mere koncentreret (f.eks. 1 tsk. DrikMatchaly til 200ml vand), hvis du benytter den hurtige nedkølingsmetode med isterningerne.

Iced Matcha kan sagtens stå på køl i 1-2 dage.

Psst: Har du set vores opskrift på ”Grøn iste med matcha”? Det er en lillebror til vores Iced Matcha, men hvor vi mixer matcha med grøn te – kig forbi her, og bliv inspireret!

 

Velbekomme og ha' en Matchaly dag ♥

 

Ældre indlæg Nyere indlæg