Din kurv

Sådan laver du din matcha – den nemme metode

Skrevet af Team Matchaly, den

”Det der matcha….. hvordan er det nu liiige, at man laver det?”

Har du lidt meget om ørene til at sætte dig ind i japanske bambuspiskeris og kunstneriske japanske te-skåle, MEN vil du stadig gerne nyde en kop god & sund matcha-te? Ånd lettet ud – for her lærer vi dig, hvordan du med lynets hastighed laver matcha ved hjælp af redskaber, der hverken kræver et eksotisk eBay-køb eller den store pengepung!

Fortrækker du hellere den traditionelle version, kan du læse om ”den traditionelle metode” her.

Du skal bruge

100ml               Vand
2g (ca. 1 tsk.)   DrikMatchaly

En mælkeskummer eller en ølskummer (se herunder)

Udstyr

En mælkeskummer eller ølskummer er det bedste udstyr du kan erhverve dig, hvis du vil lave matcha i en fart. Du får ikke den samme fyldige konsistens, som hvis du benytter den traditionelle metode, men den gør arbejdet – effektivt og hurtigt – samtidig med at du får en god matcha-oplevelse.

IKEA sælger mælkeskummere til kun 10 DKK og MENU har lavet en ølskummer (beer foamer), som du kan finde i stort set alle isenkrammere – også til en OK pris. Vær gerne lidt påpasselig med mælkeskummeren, da den godt kan lave ridser i dit krus – brug evt. et gammelt krus eller et gammelt syltetøjsglas til at piske i.

Fremgangsmåde

Varm 100ml vand op til en temperatur på 70-80 grader. Tilføj matcha-pulver i dit krus – tilføj herefter en tredjedel af vandet og pisk indtil matcha-pulveret er opløst. Tilføj så resten af vandet og pisk indtil du får tilstrækkeligt med skum på overfladen af teen.

 

Velbekomme og ha' en Matchaly dag ♥

 

Ældre indlæg Nyere indlæg