”Det der matcha….. hvordan er det nu liiige, at man laver det?”
Har du lidt meget om ørene til at sætte dig ind i japanske bambuspiskeris og kunstneriske japanske te-skåle, MEN vil du stadig gerne nyde en kop god & sund matcha-te? Ånd lettet ud – for her lærer vi dig, hvordan du med lynets hastighed laver matcha ved hjælp af redskaber, der hverken kræver et eksotisk eBay-køb eller den store pengepung!
Fortrækker du hellere den traditionelle version, kan du læse om ”den traditionelle metode” her.
Du skal bruge
100ml Vand
2g (ca. 1 tsk.) DrikMatchaly
En mælkeskummer eller en ølskummer (se herunder)
Udstyr
En mælkeskummer eller ølskummer er det bedste udstyr du kan erhverve dig, hvis du vil lave matcha i en fart. Du får ikke den samme fyldige konsistens, som hvis du benytter den traditionelle metode, men den gør arbejdet – effektivt og hurtigt – samtidig med at du får en god matcha-oplevelse.
IKEA sælger mælkeskummere til kun 10 DKK og MENU har lavet en ølskummer (beer foamer), som du kan finde i stort set alle isenkrammere – også til en OK pris. Vær gerne lidt påpasselig med mælkeskummeren, da den godt kan lave ridser i dit krus – brug evt. et gammelt krus eller et gammelt syltetøjsglas til at piske i.
Fremgangsmåde
Varm 100ml vand op til en temperatur på 70-80 grader. Tilføj matcha-pulver i dit krus – tilføj herefter en tredjedel af vandet og pisk indtil matcha-pulveret er opløst. Tilføj så resten af vandet og pisk indtil du får tilstrækkeligt med skum på overfladen af teen.
Velbekomme og ha' en Matchaly dag ♥