Når man nu skal forkæles med Chocolate Chip Cookies, kan man ligeså godt gå all in! Disse smukke mørkegrønne cookies er et stort hit her hos Matchaly – den ultimative kaloriebombe, som vi tillader os selv i ny og næ – fordi ”der er jo matcha i” ;-) Med denne opskrift får du 12-13 store cookies.
Du skal bruge
120g Rørsukker
140g Brun farin
140g Smør (stuetemperatur)
240g Hvedemel
1 stk. Æg
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Natron
1 tsk. Salt
½ tsk. Vaniljeekstrakt
200g Mørk chokolade (chips eller grofthakket)
2 tsk. SpisMatchaly
Fremgangsmåde
Pisk sukker, farin, vaniljeekstrakt og smør sammen til en ensartet masse med en elpisker. Tilsæt æg og pisk igen. Bland mel, bagepulver, natron, SpisMatchaly og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt evt. ekstra matcha-pulver, hvis du ønsker en stærkere grøn farve. Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt sammen. Kom nu dejen på køl i minimum 1 time – dejen må meget gerne hvile til dagen efter.
Tænd ovnen (ikke varmluft) på 175 grader. Vej nu dejen af i stykker af 70g og rul dem til runde kugler. Du skulle gerne få 12 cookies ud af denne portion. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - sørg for at have god afstand mellem kuglerne. Vi plejer at have 5 kugler på én plade. Bag nu kagerne midt i ovnen ved 175g i 16 minutter (eller 15 min. hvis de skal være let-bløde, 17 min. hvis de skal være sprøde). Tag nu cookies ud og kom dem på bagepapir over på en bagerist. Afkøl i 15 minutter. Opbevar dem i en lufttæt boks. De kan nemt holde sig friske i 4-5 dage.
TIP: Vil du gerne gemme noget af portionen til senere, kan du fryse dej-kuglerne ned, og bage dem efter optøning – de er mindst ligeså gode på denne måde! Også har du altid en matcha-dessert klar i fryseren ;-)
Velbekomme og ha' en Matchaly dag ♥